collapse

Author Topic: Alpari Pro Account  (Read 6466 times)

Offline erwal

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 367
Alpari Pro Account
« on: March 05, 2010, 02:45:38 PM »
Has anyone tried the Alpari Pro (MT4) account yet? Minimum lot size is 3 lots, and minimum investment is $20k so it won't be for everyone. I guess a lot more than $20k will be needed to trade 3 lots with a reasonable level of risk though.

But I'm looking for a MT4 broker for a sizeable account, and I am tempted to try this platform and would value some feedback from the wealth of experience in this forum. How do the spreads compare to the classic account? And can you get Aslan rebates on this type of account?

Any info anyone can provide would be gratefully received. Thanks  :)

Offline Hansen

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 703
Re: Alpari Pro Account
« Reply #1 on: March 08, 2010, 12:18:02 AM »
you should ask jshear - he has one afaik.

Note that the rebates have just been reduced considerably on alpari - i believe it is down to 0.1 pip rebate now.


Offline jshear

  • Elite
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2770
  • I EAT PIPS
Re: Alpari Pro Account
« Reply #2 on: March 17, 2010, 11:00:59 AM »
I have an Alpari UK pro account and and so far I really like it. No requotes and fast execution!! :)

Offline Robot PiP Denarii

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 465
Re: Alpari Pro Account
« Reply #3 on: March 17, 2010, 12:30:54 PM »
Your wetting my appetite. Hope Alpari-UK reconsider opening for US citizens.

Offline SHARKspear

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 885
  • Henry @ SteadyWinner
Re: Alpari Pro Account
« Reply #4 on: March 17, 2010, 03:18:51 PM »
Alpari UK Classic and Micro accounts are also very good.
I have 1 account of each type and both are very good in order execution.

SHARK

Offline Chip4Pips

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 299
Re: Alpari Pro Account
« Reply #5 on: March 17, 2010, 05:15:05 PM »
Your wetting my appetite. Hope Alpari-UK reconsider opening for US citizens.

You're not the only one!

Offline civfan

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 595
Re: Alpari Pro Account
« Reply #6 on: March 26, 2010, 05:57:05 PM »
I have an Alpari UK pro account and and so far I really like it. No requotes and fast execution!! :)

I am trying to understand better the pros and cons of alpari pro acc. Can you please tell me how is the order exceution for scalps in pre-asian session?

Plus, do you confirm me that each trade should have a minimum of 3 lots size, or did I understand wrong?.... and that for 1:100 leverage maximum?

thank you.
Have I wrote something useful? Really?! Then just click on the red heart under my nickname. :)

Offline jshear

  • Elite
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2770
  • I EAT PIPS
Re: Alpari Pro Account
« Reply #7 on: March 29, 2010, 12:56:31 AM »
Yes each trade on Pro MT4 is min lot size of 3 lots. Scalping I have no idea as I use for trend trading only. You can see the spreads on the pro account as all Alpari demo accounts now only show Pro spreads.

Offline civfan

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 595
Re: Alpari Pro Account
« Reply #8 on: March 30, 2010, 07:45:20 AM »
thank you jshear.

I only thing that the obligation to have a minimum position of 3 lots seems too much!  ???... just to have a ECN like platform.

Plus it seems that ATC and MBtrading are offer even much better spreads, low commissions, and they dont have that tyrannic rule.

My problem is I need a ECN with a eur based account. And that is hard to finding...
Have I wrote something useful? Really?! Then just click on the red heart under my nickname. :)

Offline loulou69

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 254
Re: Alpari Pro Account
« Reply #9 on: April 16, 2010, 09:33:41 AM »
hi

somebody runs with a scalper asian session ? type shocker, Fap turbo ?
on alpari pro ?

what results ?

Offline mikexm

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 30
Re: Alpari Pro Account
« Reply #10 on: April 19, 2010, 04:38:16 PM »
hi jshear

Are there commission charged on Pro Account?
Could you advise how are the commission rates calculated?
Thanks.  :)

Regards
Mike

Offline loulou69

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 254
Re: Alpari Pro Account
« Reply #11 on: April 20, 2010, 07:02:13 AM »
hi jshear

Are there commission charged on Pro Account?
Could you advise how are the commission rates calculated?
Thanks.  :)

Regards
Mike

The commission on an MT4 Pro account is charged as follows:

Monthly Volume (nominal) in USD or currency equivalent  Commission
< USD500 million                                                                USD30.00 per million
USD500 million - USD1 billion                                   USD25.00 per million
USD1 billion - USD3 billion                                             USD20.00 per million
USD3 billion or above                                                   Please speak to our Institutional Sales team.

 

browse forum

* Recent Posts

Re: Archer Asset Management by Archer Asset Management
[Today at 06:18:08 AM]


Re: SFE Price Action EA by ccjhuang
[Today at 05:01:53 AM]


Re: SFE Price Action EA by F1Maniac
[Today at 04:56:05 AM]


Re: SFE Price Action EA by ccjhuang
[Today at 03:07:38 AM]


Re: Oportunis by oportunis
[Today at 12:03:26 AM]


Oportunis by donnaforex
[Yesterday at 08:51:23 PM]


Re: Archer Asset Management by Nasdaq100
[Yesterday at 06:06:09 PM]


Re: Your biggest nightmare in trading by Hilapur
[Yesterday at 03:52:16 PM]


Re: Commercial EAs are not Smart by Arsssele
[Yesterday at 03:51:48 PM]


Re: Best Quotes by Eliza Abrams
[Yesterday at 02:59:20 PM]