collapse

Author Topic: Harmonics Trader EA  (Read 256948 times)

Offline felipebr

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 225
Re: Harmonics Trader EA
« Reply #15 on: December 28, 2012, 05:07:40 PM »
Hi geektrader, why don't you try the major pairs ? I will start my tests next week, anyway thank you for your myfxbook reports... even it's not positive I see it have a big potential.

4maT are you running all that pairs in the same account with different Time frames ?
Yours are going great.

Best regards

Offline fxbabe

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 1020
Re: Harmonics Trader EA
« Reply #16 on: December 28, 2012, 05:18:35 PM »
Hi, geektrader,

Thanks for the head up on this EA.  Here are myfxbook link.  Look like H1 is most promising but it's too early to tell.  It seemed to make and give back as fast so have to watch this.  All default settings except change mm to 0.1 lot. 

http://www.myfxbook.com/members/fxbabe/hta-m15/449325
http://www.myfxbook.com/members/fxbabe/hta-m30/449326
http://www.myfxbook.com/members/fxbabe/hta-h1/449329
http://www.myfxbook.com/members/fxbabe/hta-h4/449334

Offline earquake

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 122
Re: Harmonics Trader EA
« Reply #17 on: December 28, 2012, 05:19:04 PM »
I have asked the seller to provide me backtests since 1999 for the recommended symbols/timeframes, but his response was that he has decided not to post any backtest.

I've been trying to make a visual backtest but it takes a lot and it is impossible to make a normal backtest, so I have no reference for how I can expect for this EA. In the 5 months visual backtest I did for EURUSD M15 the results seemed not encouraging at all.

Has anyone found a way to do backtest of this EA? I do not trust an EA that the author refuses to publish any backtest.

Thanks in advance.

Offline dutchie

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 973
Re: Harmonics Trader EA
« Reply #18 on: December 28, 2012, 06:06:21 PM »
Just use the template. It is fix und fertig. It works. The only change you should/could make is the MM risk or just set a fix lot value.

I hope it helps.

regds
I must be blond and blind..... don't see a .tpl file in the download (only dll and ex4) and not on the TSD forum page (only mq4). Compiling the mq4 file gives me tens of errors. So I must do something wrong but don't see what.
DLL and EX4 are installed in the correct directory.

 
There's a saying, success is doing what everyone else isn't doing, and not doing what everyone else is doing.

Online reinerh

  • DonbonsPrivateGroup
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 2728
Re: Harmonics Trader EA
« Reply #19 on: December 28, 2012, 06:53:02 PM »
Just use the template. It is fix und fertig. It works. The only change you should/could make is the MM risk or just set a fix lot value.

I hope it helps.

regds
I must be blond and blind..... don't see a .tpl file in the download (only dll and ex4) and not on the TSD forum page (only mq4). Compiling the mq4 file gives me tens of errors. So I must do something wrong but don't see what.
DLL and EX4 are installed in the correct directory.

we need to download the files from the blue button as well = installer package, had some issues myself.

should have it working here shortly.

Offline dutchie

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 973
Re: Harmonics Trader EA
« Reply #20 on: December 28, 2012, 07:22:12 PM »
Hmmm, there was something changed today.
Earlier this morning I received a ZIP file under the download button.
Now it's a EXE file.
Have run that EXE file and now there is the "Harmonicstrader.tpl"
The screen looks good but ...... still got the "Critical error. EA is not working"

Will test it on another broker.
Varengold is not widely used and I've had similar problems in the past: EA "Think" it's a live account instead of a Demo.
Will see and report back.
There's a saying, success is doing what everyone else isn't doing, and not doing what everyone else is doing.

Offline fxbabe

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 1020
Re: Harmonics Trader EA
« Reply #21 on: December 28, 2012, 07:26:26 PM »
Just use the template. It is fix und fertig. It works. The only change you should/could make is the MM risk or just set a fix lot value.

I hope it helps.

regds
I must be blond and blind..... don't see a .tpl file in the download (only dll and ex4) and not on the TSD forum page (only mq4). Compiling the mq4 file gives me tens of errors. So I must do something wrong but don't see what.
DLL and EX4 are installed in the correct directory.

I got the same problem also.  Don't downloaded the zip files because the zip file doesn't have everything you need.   Instead click on the big blue download button and then install it with the installer.

Offline dutchie

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 973
Re: Harmonics Trader EA
« Reply #22 on: December 28, 2012, 07:37:57 PM »
The ZIP-file was 1 problem and is solved.
Now I've downloaded the EXE file and run that on my Varengold demo account.
Which gave me the 2nd error: EA doesn't recognize the Varengold demo account as a demo and asks for the serial number.
Now I've loaded it all on my Alpara UK demo account and it runs like a baby (fxbabe!).
There's a saying, success is doing what everyone else isn't doing, and not doing what everyone else is doing.

Offline fxbabe

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 1020
Re: Harmonics Trader EA
« Reply #23 on: December 28, 2012, 08:39:40 PM »
I have asked the seller to provide me backtests since 1999 for the recommended symbols/timeframes, but his response was that he has decided not to post any backtest.

I've been trying to make a visual backtest but it takes a lot and it is impossible to make a normal backtest, so I have no reference for how I can expect for this EA. In the 5 months visual backtest I did for EURUSD M15 the results seemed not encouraging at all.

Has anyone found a way to do backtest of this EA? I do not trust an EA that the author refuses to publish any backtest.

Thanks in advance.

Sure not a good sign I also cannot do any backtest.  It seemed vendor had disabled the backtest ability and only reason for disabling backtest would be result is not promising?  Anyone please help.

Offline felipebr

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 225
Re: Harmonics Trader EA
« Reply #24 on: December 28, 2012, 08:44:50 PM »
Sure not a good sign I also cannot do any backtest.  It seemed vendor had disabled the backtest ability and only reason for disabling backtest would be result is not promising?  Anyone please help.

Hi fxbabe I just sent you a private message, can you check please ?
I think backtest the EA would be really hard but I dont think the vendor disabled it.


Regards

Offline bluepanther

  • "You can't fly like an eagle if you roost with turkeys"
  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 75
Re: Harmonics Trader EA
« Reply #25 on: December 28, 2012, 09:43:43 PM »
Hi, geektrader,

Thanks for the head up on this EA.  Here are myfxbook link.  Look like H1 is most promising but it's too early to tell.  It seemed to make and give back as fast so have to watch this.  All default settings except change mm to 0.1 lot. 

http://www.myfxbook.com/members/fxbabe/hta-m15/449325
http://www.myfxbook.com/members/fxbabe/hta-m30/449326
http://www.myfxbook.com/members/fxbabe/hta-h1/449329
http://www.myfxbook.com/members/fxbabe/hta-h4/449334

Ugh! Demo!  ???  :(

http://www.myfxbook.com/members/BluePanther

Currency trading doesn't have to be risky - take a look at GPS Forex Robot and see how you can earn a "risk-free" income on auto-pilot: http://mtodorovs.fxrrt.hop.clickbank.net/

Offline 4maT

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 257
Re: Harmonics Trader EA
« Reply #26 on: December 29, 2012, 12:01:47 AM »
Hi, geektrader,

Thanks for the head up on this EA.  Here are myfxbook link.  Look like H1 is most promising but it's too early to tell.  It seemed to make and give back as fast so have to watch this.  All default settings except change mm to 0.1 lot. 

http://www.myfxbook.com/members/fxbabe/hta-m15/449325
http://www.myfxbook.com/members/fxbabe/hta-m30/449326
http://www.myfxbook.com/members/fxbabe/hta-h1/449329
http://www.myfxbook.com/members/fxbabe/hta-h4/449334

Ugh! Demo!  ???  :(




Why don't you put it on a live account, instead of posting stupid comments.

4maT
« Last Edit: December 29, 2012, 12:03:37 AM by 4maT »
<iframe frameborder="0" width="220" height="140" src="http://www.mql5.com/en/signals/widget/signal/dgr?t=dark"></iframe>

Offline geektrader

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 758
Re: Harmonics Trader EA
« Reply #27 on: December 29, 2012, 03:22:10 AM »
Demo is pretty valid for this EA to discover the best pairs. Targets and SLs are wide enough to be comparable to live-trading and if going with a serious broker like Armada the differences between live and demo for such an "slow" EA which doesnt depend on execution and can also take some slippage on the live account, are not big at all

Offline geektrader

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 758
Re: Harmonics Trader EA
« Reply #28 on: December 29, 2012, 03:23:16 AM »
Hi geektrader, why don't you try the major pairs ? I will start my tests next week, anyway thank you for your myfxbook reports... even it's not positive I see it have a big potential.

4maT are you running all that pairs in the same account with different Time frames ?
Yours are going great.

Best regards

The EA runs on all pairs on my accounts, 15M, 30M, 1H, 4H, all pairs on each one, including the majors. Just not many (or none) trades on those yet as the EA didnt take any trades. But its running on all pairs Armada offers (50+).

Offline 4maT

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 257
Re: Harmonics Trader EA
« Reply #29 on: December 29, 2012, 05:02:26 AM »

4maT are you running all that pairs in the same account with different Time frames ?
Yours are going great.

Best regards

Yes I run it on a Thinkforex demo account on all pairs on 15m, 1h, 4h and D1 timeframes. With 2,5% of equity.

I don't know if this gain is normal or if it is just a lucky start, time will tell.

4maT
<iframe frameborder="0" width="220" height="140" src="http://www.mql5.com/en/signals/widget/signal/dgr?t=dark"></iframe>

 

browse forum

* Recent Posts

Re: LEGEND by atomico
[Today at 04:18:02 PM]


Re: HotForex by pinoytrader
[Today at 01:01:09 PM]


Re: LEGEND by yshin
[Today at 12:22:37 AM]


Re: LEGEND by atomico
[Today at 12:04:43 AM]


Re: Will cryptocurrencies like Bitcoin ever gain mass adoption? by Humble Trader's Fx
[Yesterday at 10:46:40 PM]


Re: Will cryptocurrencies like Bitcoin ever gain mass adoption? by oportunis
[Yesterday at 10:28:27 PM]


Re: Will cryptocurrencies like Bitcoin ever gain mass adoption? by Humble Trader's Fx
[Yesterday at 09:34:40 PM]


Re: Best Scalper by nwboater
[Yesterday at 03:08:15 PM]


Re: Best Quotes by Eliza Abrams
[Yesterday at 03:03:23 PM]


Re: Best Scalper by Humble Trader's Fx
[Yesterday at 01:12:25 PM]